با احترام به مخالفین و موافقین؛
چرا امام جمعه نباید وارد مسائل صنفی شود؟
به گزارش بوشهرنیوز، در آستانه روز پنجم مرداد ماه سالروز اقامه نخستین نماز جمعه در تهران به امامت مرحوم آیتالله طالقانی هستیم که امسال این واجب مهم سیاسی و اجتماعی به سن ۴۰ سالگی میرسد.
امام جمعه در هر شهری به عنوان پدر معنوی و مأمنی برای مراجعه همه اقشار مردم و جریانهای مختلف به ویژه جوانان، مستضعفان و تهیدستان است.
در روزهای گذشته گزارشی با تیتر «امام جمعهای که هم پا به سن گذاشت و هم پا به رقابت» در این پایگاه خبری منتشر شد که موافقان و مخالفان زیادی را به همراه داشت.
از همه موافقان و همراهان صمیمانه تشکر و قدردانی میکنیم اما روی مطلب ما با مخالفان و منتقدان این مطلب است که در وهله اول از آنها نیز تشکر و قدردانی میکنیم که مطلب را انتقاد کردند و با هر نیتی مطلب ما را خواندند و نظر دادند.
اما در وهله دوم خطاب به این افراد عنوان میشود که اگر مسؤولان ما همزمان با ایام مدیریتی خود به ویژه اگر آن مسؤول امام جمعه باشد و با فرهنگ و دین مردم سر و کار داشته باشد وارد مباحث صنفی شوند، قطعا و بدون شک اشاره اتهام به آن مسؤول یا آن امام جمعه خواهد رفت.
مثلا اگر یک استاندار، فرماندار، نماینده و… که در آن شهر و استان ذینفوذ است، خود جزو صنف خاصی باشد و محلی نیز در آن صف داشته و به دنبال اقدامات صنفی خود باشد، قطعا به دلیل جایگاه حقوقی خود و نفوذ حاکم در آن شهر و استان امکان تبعیض و ویژهخواری به وجود میآید و حتی اگر این مسئله به وجود نیاید، قطعا به دلیل جایگاه حقوقی خود در معرض اتهام قرار خواهد گرفت.
این مسئله خطرناک(قرار گرفتن در موضع تهمت) زیبنده مقام مهم دینی و فرهنگی امامت جمعه نیست و قطعا نهاد امامت جمعه نیز نظر مثبتی به آن ندارد.
قطعا اگر امام جمعه که باید محل رجوع پیر و جوان، مرد و زن، بزرگ و کوچک و سلیقههای متفاوت و رنگین باشد، اگر به امر دیگری و صنفهای دیگری مشغول باشد، از عامه مردم فاصله میگیرد و این فاصله گرفتن از عموم مردم خود شروع یک مشکل بزرگ و عظیم است.
اگر تاکنون به این مطلب مهم در جامعه و یا رسانهها پرداخته نشده است، دلیلی بر صحت و درستی این رفتارها نیست، پس شایسته نیست که منتقدان چشمهای خود را به این مسئله مهم و اساسی ببندند و بر اساس احساسات و مسائل دیگر فریاد بزنند.
این انتقاد ما برای حفظ و صیانت از مقام شامخ و عظیم امامت جمعه است، اگر امام جمعهای وارد صنفی شود، به احتمال زیاد و فراوان چون از جایگاه حقوقی برخوردار است، مرتکب تبعیض و ویژهخواری خواهد شد که این عدالت امام جمعه را خدشهدار میکند.
یکی از شروط و شاخصههای اصلی یک امام جمعه، عدالت است که اگر این عدالت دستخوش برخی رفتارها شود، قطعا باید در صحیح بودن آن نماز جمعه شک و تردید کرد.
امام جمعه حکم پدر یک شهر را دارد که مشغول شدن به برخی از رفتارها نشانههای این پدری بودن را خدشهدار میکند که باید ائمه جمعه نسبت به این امر مهم دقت ویژه داشته باشند.
انتهای پیام/
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰