کد خبر : 1491
تاریخ انتشار : شنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۴
-

صنعت نفت آبادان در تکاپوی ماندن و یا رفتن مدیرعامل خود

صنعت نفت آبادان در تکاپوی ماندن و یا رفتن مدیرعامل خود

باشگاه صنعت نفت آبادان تا پیش از وضع شدن قوانین حرفه‌ای در فوتبال ایران به صورت سنتی و مستقیماً توسط پالایشگاه آبادان اداره می‌شد. به گزارش بوشهرنیوز، پس از اجرایی شدن بندهایی از قانون خصوصی سازی، این باشگاه نیز با پیگیری‌های مدیران وقت، با تبیین اساسنامه‌، به سمت و سوی خصوصی شدن رفت و دارای هیأت

باشگاه صنعت نفت آبادان تا پیش از وضع شدن قوانین حرفه‌ای در فوتبال ایران به صورت سنتی و مستقیماً توسط پالایشگاه آبادان اداره می‌شد.

به گزارش بوشهرنیوز، پس از اجرایی شدن بندهایی از قانون خصوصی سازی، این باشگاه نیز با پیگیری‌های مدیران وقت، با تبیین اساسنامه‌، به سمت و سوی خصوصی شدن رفت و دارای هیأت مدیره و مدیرعامل شد که این افراد متشکل از سه مدیر حوزه نفتی از این وزارتخانه، مدیرعامل پالایشگاه آبادان و یک مدیر عالی رتبه در شرکت پالایش نفت آبادان بود.

تغییر اساسنامه باشگاه صنعت نفت آبادان

این افراد وظیفه داشتند تا ضمن انتخاب مدیرعامل این باشگاه، به تأمین منابع مالی و پیگیری آن از سوی وزارت نفت اهتمام ورزند، اما با اجرایی شدن قانون  منع کمک‌های مالی دولتی به تیم‌هایی که در ورزش حرفه‌ای فعالیت دارند، این باشگاه محبوب آبادانی با مشکلات فراوان مالی دست و پنجه نرم کرد، اما این مشکلات، سبب نشد که صنعت نفت در فصول گذشته از این حیث چندان در مضیقه قرار گیرد.

جذب اسپانسرها، کمک‌های جسته گریخته وزارت نفت که با عناوین مختلف و در جهت رفع مسؤولیت‌های اجتماعی صورت می‌گرفت، همچنین منابع مالی میلیاردی که از سوی سازمان منطقه آزاد اروند به این باشگاه تزریق می‌شد، سبب شده بود که علی عیسی زاده در این سال‌ها، بیش از هر مدیر دیگری در این فصول در جذب اعتبار برای این باشگاه موفق عمل کند.

هزینه کرد بیش از ۵۰ میلیارد تومان توسط مدیریت فعلی بدون کسب نتیجه

در نتیجه و پس از ورود و خروج بیش از ۵۰ میلیارد تومان در پنج فصل اخیر که با مدیریت عیسی زاده به سر شد، این ارقام و اعداد با مدیریت ناصحیح در بخش فنی، جولان واسطه‌ها در معامله بازیکنان بی کیفیت، هزینه‌های میلیاردی برای به دست آوردن جایگاه‌هایی که هیچ‌گاه توسط این تیم در سطح لیگ برتر و جام حذفی به دست نیامد و صنعت نفت در ۷  دوره حضور در سطح نخست فوتبال ایران همچنان ویترینی خالی از هر گونه افتخار را به خود اختصاص داده است.

عیسی‌زاده در دو دوره بر مسند مدیرعاملی باشگاه صنعت نفت آبادان نشست که هر دو دوره موفق شد این تیم را به لیگ برتر برساند و در نخستین حضور این تیم در این آوردگاه، نفت آبادان فراتر از انتظارات ظاهر شد.

پیش از عیسی زاده، جمشید بشاگردی نیز سابقه سوق دادن صنعت نفت به سوی نخستین حضور لیگ برتری تاریخ این باشگاه را در کارنامه دارد، مدیرعاملی که از دل همین تیم به سمت مدیریت آن رسیده بود پس از دو سال جای خود را به حضور کوتاه مدت هوشنگ فیروزفر داد.

پس از فیروزفر که به نوعی دوران بلاتکلیفی باشگاه صنعت نفت را به او سپرده بودند، ناصر گودرزی مدیر فعلی عملیات غیر صنعتی پالایشگاه آبادان به عنوان مدیرعامل انتخاب شد که در آن زمان، با حکم دیوان عالی عدالت کشور، صنعت نفت لیگ برتری شد و از رقابت‌های لیگ دسته اول کناره‌گیری کرد تا با تصمیم هیأت مدیره باشگاه صنعت  نفت، یک مدیر وزارتی به نام حافظ علی اسناوندی، جایگزین گودرزی شود.

شرط وزارت برای اعطای اعتبار

هیأت مدیره وقت باشگاه صنعت نفت آبادان شرط جاری شدن منابع مالی به باشگاه صنعت نفت آبادان را، حضور اسناوندی در این باشگاه عنوان کرده بود.

پس از اینکه صنعت نفت آبادان که بیش از هر تیمی فرصت برای مهیا کردن مجموعه خود را داشت، به لیگ دسته اول سقوط کرد، هیأت مدیره باشگاه صنعت نفت آبادان علی عیسی زاده را به عنوان مدیرعامل این باشگاه انتخاب کردند.

باز شدن پای پرتغالی‌ها به آبادان

عیسی زاده در همان فصل نخست حضور خود با انتخاب ذوالفقارنسب و پس از آن آوردن آلفردو پرتغالی، نفت آبادان را به لیگ برتر رساند، در میانه‌های راه لیگ برتر،  پس از اینکه حواشی بسیاری در این باشگاه حادث شد، جای خود را به علی حکمت، دیگر مدیر شرکت پالایش نفت آبادان داد.

در آن فصل نفت آبادان با مدیریت جدید خود سرانجام با رتبه نهم به کار خود در لیگ پایان داد، حکمت فصل بعد را در صنعت نفت ماند و یکی از رویایی ترین تیم‌های این باشگاه را روانه مسابقات کردو رتبه دهم را نیز کسب کرد، اما این تیم رویایی دو فصل بعد در نهایت با هزینه های بسیاری که صورت داد، راهی به جز سقوط پیدا نکرد تا نوبت به گودرزی برسد.

گرچه پس از حکمت، خلیل صالحی برای دوران کوتاهی سکان مدیریت باشگاه صنعت نفت را در دست گرفت، اما او نیز نتوانست تغییری در سیر سقوطی این باشگاه فراهم آورد.

ناصر گودرزی که همگان مدیریت قاطع او در جریان صعود دستوری صنعت نفت به لیگ برتر را در خاطر داشتند، حالا زمان کافی را برای یک صعود دیگر در اختیار داشت، اما وی در پس مشکلات فراوان مالی، نتوانست تیم صنعت نفت و قاسمپور را مجاب کند که با قدرت و بدون دریافت پول به صعود فکر کنند تا در نهایت، این تیم بدون به دست آوردن حاصلی به کار خود در لیگ دسته اول خاتمه دهد.

انتصاب مجدد عیسی زاده

تکاپوی صعود به لیگ برتر، فشار افکار عمومی و تماشاگران متعصب صنعت نفت، حوزه نفت را بر آن کرد تا رضایت مردم آبادان را هر چه زودتر جلب کند، بر همین اساس، علی عیسی زاده که سابقه خوبی از خود به جای گذاشته بود، باز هم حکم مدیرعاملی خود را از دستان هیأت مدیره دریافت کرد.

عیسی زاده که پیش از این با به‌کارگیری یک پرتغالی، صنعت نفت را به لیگ برتر رسانده بود، در مدیریت جدید خود نیز نخستین اقدام خود را معرفی یک مربی پرتغالی عنوان کرد که پس از عدم توفیق در سال اول، وی را در نیمی از فصل دوم نیز در آبادان نگه داشت، اما جایی که امید نفتی‌ها برای صعود رفته رفته کمرنگ می‌شد، نادر دست نشان موفق شد آبروی عیسی زاده را خریده و نفت را به لیگ برتر برساند.

این مدیر نفتی از تیرماه سال ۹۳ مدیرعامل باشگاه صنعت نفت است و طی این فصول، صنعت نفت آبادان در کارنامه خود یک عدم صعود و یک صعود از لیگ دسته اول را در کارنامه دارد و در لیگ برتر نیز، با هدایت دست نشان و فیروز کریمی تنها موفق به جواز بقا شد.

صرف هزینه‌های میلیاردی برای کسب جایگاه هشتم!

در دو فصل دیگر نیز فراز کمالوند با صرف هزینه‌های بسیار به جایگاه هشتم رساند و در فصلی که به تازگی به اتمام رسیده است، پائولو سرجیو، سومین پرتغالی مورد علاقه عیسی زاده نفت را تا رتبه نهم بالا کشید.

عیسی زاده هفتمین مدیر حقیقی و دهمین مدیر حقوقی باشگاه صنعت نفت در تاریخ لیگ برتر به شمار می‌رود.

این باشگاه اکنون طبق روال هر ساله در انتظار جلسات هیأت مدیره برای تعیین تکلیف مدیرعامل خود است، جایگاهی که همواره دستخوش دخالت‌های سیاسیون، نظرات حوزه نفت و فشار پیشکسوتان و هواداران بوده است.

در حالی‌ که همه باشگاه های فوتبال در ایران دستخوش بستن تیمی شایسته برای حضوری مناسب در فصل آینده لیگ برتر هستند، ورزش آبادان همچنان در تکاپوی ماندن و یا رفتن عیسی‌زاده پس از پنج سال تکیه زدن بر کرسی ریاست باشگاه صنعت نفت قرار دارد.

سیل انتقادها به سوی مدیریت پر ابهام

جایگاهی که با حضور پنج ساله عیسی‌زاده، همواره انتقادهای بسیاری را به سمت خود متوجه ساخته و همچنان نه تنها از کسب افتخاری در خور برای نام آبادان ناکام مانده است، بلکه با به خدمت گرفتن بازیکنان بی کیفیت و صرف هزینه های بسیار برای خرید این قبیل بازیکنان، همچنین رسیدن آکادمی این باشگاه به مرز نابودی و مهاجرت بسیاری از بازیکنان رده های پایه و حیف و میل سرمایه های آینده دار این باشگاه، عدم ارتباط با عموم و رسانه‌ها، شفاف نبودن تراز مالی باشگاه از جمله مواردی است که علی عیسی زاده را در زمره مدیرانی قرار داده که ضمن فقدان محبوبیت در بین مردم آبادان، عملکرد تیره‌ای را نیز از خود به جای گذاشته است.

وی همچنین مدت‌هاست که مسابقات تیم صنعت نفت را از پای گیرنده تلویزیونی تماشا می‌کند و علاقه‌ای به حضور در ورزشگاه تختی آبادان ندارد.

از زمان حضور عیسی‌زاده در باشگاه صنعت نفت آبادان، رده‌های پایه یکی پس از دیگری به لیگ‌های پایین تر سقوط کردند، و مدرسه فوتبال این باشگاه نیز از حالت کشف و پرورش استعدادها خارج شده و تنها به عنوان کلاسی برای پر کردن اوقات فراغت کودکان تبدیل که مشمول پرداخت شهریه حتی از اقشار بی بضاعت اما با استعداد شهر نیز شده است.

حال باید دید با تمام این تفاسیر، باز هم با نظر هیأت مدیره عیسی‌زاده بر سمت خود ابقا خواهد شد یا خیر.

انتهای پیام

 

منبع : فارس

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار

ایران و جهان